Projectes

 

Àtics i reforma de façana a Santa Coloma.

 

No era la primera vegada que parlàvem amb les clientes sobre fer aquest projecte quan ens van venir a contractar, així que, l’equip ja havia pensat en ell en diverses ocasions: reformar els àtics del cèntric edifici (construït el 1967) i traslladar-se a viure amb les seves famílies. També havíem comentat d’elevar una o dues plantes més l’edifici existent i ajustar-nos així als nous paràmetres urbanístics de la zona i … un dia es van decidir a fer-ho.

Així vam començar aquesta obra (que es va construir en temps rècord): el disseny arquitectònic dels àtics, la inclusió a la façana existent, la renovació d’instal·lacions de l’edifici, la reforma del garatge privat (situat a la planta -1), la nova coberta, l’estructura necessària per sostenir-ho tot, etc. I tot això amb l’edifici habitat i els locals comercials de la planta baixa en ús.

Amb totes aquestes particularitats ens vam posar a dissenyar el projecte: construir dos àtics en uns 500m2 de planta. Es va decidir pujar una planta i mitja més i així mantenir fins a la quarta planta la resta de pisos de lloguer. En els àtics, es va distribuir a la planta baixa la zona de dia amb doble alçada i a la planta superior es van situar les habitacions. Els dos apartaments quedaven units a dalt per l’accés a l’ascensor, així que vam posar un gimnàs compartit per a les dues famílies amb una passarel·la de fusta i tancaments en vidre opac.

Es va voler dotar els apartaments de la màxima lluminositat i transparència possible respecte a l’exterior -tenint en compte que hem emplaçat la sala d’estar amb orientació sud i les millors vistes de l’edifici. D’aquesta manera s’organitza l’apartament al voltant d’aquest doble espai de la sala d’estar, funcionant com una gran vidriera oberta completament a la vall i il·luminant de manera natural tots els espais interiors. Va, compartimentar el màxim de tancaments possible amb vidres, aconseguint així perspectives infinites i major sensació d’espai.

A nivell de façana, el plantejament és diferenciar clarament l’ampliació de la resta de l’edifici, per això es plantegen unes façanes totalment diferents a les existents, de manera que l’aplacat de pedra rústica es converteix en una base de la pròpia ampliació.